Broeder Tuck Award 2018

Broeder Tuck

In 2017 stelde Actiegroep Terug naar de Bossen en Inclusie Verenigt de Broeder Tuck Award in. Door deze prijs zal Jeroen Zwart herinnerd blijven en zijn werk voortgezet.

Jeroen vervulde binnen de actiegroep Terug naar de Bossen de rol van Broeder Tuck. Als broeder, gekleed in een donkerbruine bruine pij, was hij een verbinder die zich inzette voor gelijke kansen voor mensen met een handicap.

De Broeder Tuck Award is een stimuleringsprijs voor individuen, organisaties en bedrijven die zich inzetten om  gelijke kansen voor mensen met een handicap te realiseren, in overeenstemming met het VN-Verdrag inzak rechten van personen met een handicap. Het VN Verdrag is in juli 2016 geratificeerd door de Nederlandse Regering.

 

Kanshebbers kunnen voor de prijs worden voorgedragen.

 

Voorwaarde is dat de persoon, de organisatie of het bedrijf:

– zich (in breder zin) inzet voor gelijke kansen voor mensen met een handicap;
– samenwerkt met verschillende andere partijen;
– mensen met een handicap nauw betrekt.

Koke visser met beeld in kerk

Joke Visser beeldend kunstenaar. Foto Heleen van Tilburg

In 2018 wordt de Broeder Tuck Award gemaakt door Joke Visser, beeldend kunstenaar uit Elst (Gld.). Joke is beeldhouwer in steen en klei. Door haar onderzoek van deze materialen creëert ze nieuwe mogelijkheden die nieuwsgierig maken. Net als de Actiegroep Terug naar de Bossen is Joke van mening dat geschreven en ongeschreven regels van de maatschappij de ruimte beperken waarin we ons bewegen. Er zijn nieuwe manieren nodig om daaruit los te komen.

Op 4 december 2018 zal de prijs overhandigd worden aan 1 van de 5 genomineerden tijdens het 2de Nationale Congres Gelijk is Gelijk in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kandidaten voor de Broeder Tuck Award 2018 kunnen worden aangemeld tot 1 november 2018.

Voor aanmelding en informatie

Jan Troost

jan@inclusieverenigt.nl

www.inclusieverenigt.nl

 

 

Scroll to top