Waarom het 1e Nationale congres Gelijk is Gelijk?

Over het 1e Nationaal Congres Gelijk is Gelijk

Overheid, gemeenten, organisaties en ondernemers moeten vanaf 1 januari 2017 stapsgewijs werken aan het realiseren van toegankelijkheid in de meest brede zin volgens het VN Verdrag, voor álle mensen, óók voor mensen met fysieke, psychische of verstandelijke beperking.

Aanbeveling Staatssecretaris Martin van Rijn meld je aan: www.gelijkisgelijk.nl

Dit 1e Nationaal Congres helpt u daarbij met actuele informatie en leerzame (inter)nationale praktijkvoorbeelden. Het benoemt valkuilen en succesfactoren, biedt praktische tips en advies en introduceert u in nuttige netwerken. Het geeft zo noodzakelijke bouwstenen voor de Lokale Inclusie Agenda, die het VN Verdrag verplicht stelt.

Alle informatie in kleurrijk geïllustreerde brochure in PDF formaat: Folder gelijk is gelijk

Alle informatie in een tekstdocument 1e Nationaal Congres Gelijk is Gelijk

 

Alexander van de Kerkhof

 

Wil je ook niet ontbreken op dit Nationale Congres meld je aan.

Samen met de Coalitie voor Inclusie hebben we natuurlijk nagedacht hoe we belangenbehartigers en VN Ambassadeurs naar Utrecht kunnen krijgen.

Niet over ons, zonder ons!

Op 29 november 2017 vindt het eerste Nationale Congres Gelijk = Gelijk plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit evenement is georganiseerd om onder de aandacht te brengen dat er in Nederland een belangrijk verdrag in werking is getreden. En dat we dit verdrag van woorden in daden moeten omzetten. Het gaat uiteraard om het jullie welbekende verdrag voor de rechten van mensen met een chronische ziekte of beperking van de Verenigde Naties. Het congres is bedoeld om Gemeenten te inspireren om er mee aan de slag te gaan eventueel samen met VN-ambassadeurs.

In goed overleg met de organisator hebben we een voorbeeldbrief gemaakt die jullie naar je Gemeente kunt sturen om samen met hen af te reizen naar Utrecht. De organisatie van het congres heeft besloten om Gemeenten korting te geven als zij één of meer VN-ambassadeurs als gast meenemen.

De actie heeft drie doelen:

  1. Gemeenten verleiden om naar het congres toe te gaan om zich te laten inspireren door toonaangevende sprekers en de voorbeelden die zij deelnemers aanreiken.
  2. Een kernthema van het verdrag onder de aandacht te brengen: “Niets over ons, zonder ons”.
  3. (Ervarings)deskundige burgers in gesprek te brengen met hun Gemeente door een dag met elkaar op te trekken en zo van elkaar te leren.

Zet 29 november meteen in je agenda en verstuur de brief!

Dit keer organiseren Alexander van de Kerkhof Plus Producties en Jan Troost Inclusie Verenigt samen dit 1e Nationale Congres Gelijk is Gelijk.

Als belangenbehartiger geloof ik in samenwerking en dat we alle partijen in de samenleving nodig hebben om daadwerkelijk het VN Verdrag tot een succes te maken.

jan troost

Je weet me te vinden!

Voor vragen weten jullie me te vinden. https://inclusieverenigt.nl/contact/

Comité van Aanbeveling

 

oud burgemeester job cohen

Job Cohen Voorzitter Cedris, oud voorzitter Nationaal Comite Europees Jaar van mensen met een handicap 2003

Jenny pasfoto

Jenny Goldschmidt
Voorzitter Coalitie voor Inclusie/emeritus hoogleraar Rechten van de Mens

 

Otwin van Dijk Burgemeester Oude IJsselstreek, oud Kamerlid PvdA

Scroll to top